ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΕ ΟΛΙΓΟΩΡΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ FREELAND!

     Την Παρασκευή 13 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο της Κορίνθου. Το Μουσείο βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, στο κέντρο του ομώνυμου χωριού, στην βόρεια πλαγιά του Ακροκορίνθου.
    Οι μαθητές με τη βοήθεια της ξεναγού περιηγήθηκαν στο μουσείο, συλλέγοντας παράλληλα σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία της Κορίνθου από τα προΐστορικά χρόνια μέχρι την βυζαντινή περίοδο. Επισκεφτήκαμε τις αίθουσες με τις προϊστορικές και ρωμαϊκές αρχαιότητες, καθώς και την αίθουσα που είναι αφιερωμένη στο ιερό του Ασκληπιού, με την μοναδική συλλογή πήλινων αφιερωμάτων θεραπείας. Στο αίθριο επίσης θαυμάσαμε μια συλλογή από ρωμαϊκά γλυπτά, αρχιτεκτονικά μέλη, αλλά και επιγραφές σε ελληνική και λατινική γραφή, καθώς και αρχιτεκτονικά μέλη από την υστερορρωμαϊκή εβραϊκή συναγωγή της Κορίνθου.







       Κατόπιν τα παιδιά επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χωρο οπου θαύμασαν τον αρχαϊκό ναό του Απόλλωνα με τους μονολιθικούς δωρικούς κίονες από τους οποίους εφτά παραμένουν όρθιοι σε περίοπτη θέση πάνω από τα ερείπια της αγοράς, την αγορά με τα καταστήματα καθώς επίσης και την οδό Λεχαίου.

    
   Τέλος οι μαθητές πέρασαν όμορφες στιγμές στις εγκαταστάσεις  της παιδικής κατασκήνωσης FREELAND κοντά στην Κόρινθο. Έπαιξαν ποδόσφαιρο, πινκγ -πονγκ, αξιοποίησαν την παιδική χαρά, είδαν τα άλογα της κατασκήνωσης και επιδόθηκαν και σε άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.







Σχόλια