ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Δ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΟΥΡΝΑΡΟΚΑΣΤΡΟ ΠΑΤΡΩΝ

     
 
Την Τετάρτη 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού Όρους στο  Πουρναρόκαστρο Πατρών μέσα στα πλαίσια ενημέρωσης των μαθητών για την βιοποικιλότητα της περιοχής και τους υδάτινους πόρους.

Αρχικά, με τη βοήθεια του υπέυθυνου  κ. Κων/νου Κωνσταντακόπουλου, έγινε μια περιήγηση των μαθητών στη φωτογραφική έκθεση πρωτότυπων φωτογραφιών του Παναχαϊκού όρους στον κύριο χώρο του Κέντρου.



Κατόπιν πραγματοποιήθηκε ένας περίπατος κοντά στο Περιβαλλοντικό Κέντρο όπου οι μαθητές με τη καθοδήγηση του κ. Κωνσταντακόπουλου γνώρισαν την χλωρίδα της περιοχής.Στο Παναχαϊκό έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 568 είδη χλωρίδας και σημαντικός αριθμός πανίδας   ( 155 είδη σπονδυλωτών, 26 είδη ερπετών, 24 είδη θηλαστικών και 96 είδη πτηνών).






Τέλος τα παιδιά γνώρισαν από κοντά τους υδάτινους πόρους της περιοχής. Στον ορεινό όγκο του Παναχαϊκού, από το συνδυασμό των ραγδαίων βροχοπτώσεων που επικρατούν, τη γεωλογική δομή του και την έλλειψη δενδρώδους δασικής βλάστησης δημιουργούνται πολυπληθή ποτάμια ( Γλαύκος, Φοινικούντας, Μεγανίτης, Σελινούντας) και μεγάλα χειμαρώδη ρεύματα - ρέματα (ποταμοχείμαρρος Χάραδρος, Ξυλοκέρας, Σέλεμνος, Βολιναίος) που αυλακώνουν την επιφάνεια του βουνού και εκβάλουν στον Πατραϊκό και Κορινθιακό κόλπο.





Σχόλια