ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ

    Στο σχολείο μας, και στο πλαίσιο των συνεργασιών που αναπτύσσονται με διάφορους φορείς, πραγματοποιήθηκε στις 31/3/2015 ενημέρωση των μαθητών με θέμα τα απειλούμενα είδη του πελεκάνου και της χελώνας καρέτα-καρέτα. Η ενημέρωση υλοποιήθηκε από τον περιβαλλοντολόγο κ. Μαμάση Διονύσιο και τελέστηκε υπό την αιγίδα του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου- Στροφυλιάς. Σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σ΄ αυτά τα απειλούμενα είδη, αφού οι υγρότοποι Στροφυλιάς-Κοτυχίου και η ακτή της Καλόγριας μπορούν να αποτελέσουν το φυσικό ενδιαίτημα γι΄ αυτά τα είδη.
    Οι μαθητές, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, πληροφορήθηκαν χρήσιμα στοιχεία για την αναπαραγωγή, τους δρόμους μετανάστευσης, τους τρόπους προστασίας, τις φωλιές αυτών των ειδών καθώς και τη συμβολή τους στη διατήρηση και τον εμπλουτισμό της φυσικής άγριας ζωής. Η όλη ενημέρωση είχε διαδραστικό χαρακτήρα και το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν πολύ έντονο.
    Αναγνωρίζοντας τη σπουδαία σημασία αυτής της δράσης, προσβλέπουμε σε εποικοδομητική συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης και στο μέλλον.






Σχόλια