ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης με θέμα : "Φιλαναγνωσία και  οργάνωση βιβλιοθήκης" που υλοποιείται φέτος στο σχολείο μας, οργανώθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Πατρέων από όλες τις τάξεις (επισκεπτόμενες το χώρο ανά δύο) και παρακολουθώντας η καθεμία το αντίστοιχο πρόγραμμα. 

Πιο αναλυτικά, η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων την Τετάρτη 12/11/2014. Πρώτα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα βιβλία και τον τρόπο ταξινόμησής τους. Έπειτα, γνώρισαν τη  μέθοδο γραφής τυφλών Braille και  αφού έγραψαν το όνομά τους με τη μέθοδο αυτή, κατασκεύασαν μια αφίσα με ένα μήνυμα της επιλογής τους. Στο τέλος επισκέφτηκαν το φιλόξενο χώρο του παιδικού τμήματος.




Μερικές μέρες αργότερα, σειρά είχαν οι μικρές τάξεις (Α΄- Β΄) να επισκεφτούν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα σχετικό με τους μύθους του Αισώπου. 
Έτσι, αφού έγινε συζήτηση και αναδιήγηση μύθων που γνώριζαν, 



παρακολούθησαν ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων ("Ο λαγός και η χελώνα"), τον δραματοποίησαν παίζοντας τους αντίστοιχους ρόλους.... 




....και ζωγράφισαν ζώα από τους μύθους του μεγάλου παραμυθά.









Τέλος, στις 3 Δεκεμβρίου 2014 οι τάξεις Γ' και Δ' πραγματοποίησαν την τελευταία επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης, το ρόλο του ειδικευμένου προσωπικού καθώς και για τη διαδικασία δανεισμού.Ασχολήθηκαν με τα μυθολογικά τέρατα και έφτιαξαν σχετικές κατασκευές.









Σχόλια