ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

       Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού εντάσσεται από την τρέχουσα σχολική χρονιά στο πρόγραμμα του "Κοινωνικού Σχολείου" και θα υλοποιείται την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου για κάθε σχολικό έτος. Για το σχολικό έτος 2014-15 ο θεματικός άξονας είναι "Ρατσισμός και διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι". Όπως είναι γνωστό, ο αθλητισμός είναι το κατεξοχήν πεδίο όπου όλοι όσοι συμμετέχουν, μπορούν να παραμερίσουν διαφορές που οφείλονται στη γλώσσα, τη θρησκεία, τη φυλετική καταγωγή ή  εθνική προέλευση και μέσω της ευγενούς άμιλλας, της συμμετοχής και της κοινής προσπάθειας σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο, να αγωνιστούν με σκοπό την προσωπική υπέρβαση καλλιεργώντας σώμα και πνεύμα. 
      Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες και παιγνίδια στην αυλή, αλλά και μέσα στην τάξη οι μαθητές με τη δημιουργικότητά τους και τη φαντασία τους κατασκεύασαν αφίσες, κολλάζ, συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς για τον ρατσισμό και τη διαφορετικότητα, διάβασαν παραμύθια με θέμα τον ρατσισμό, παρακολούθησαν βίντεο κλπ.    

....σαν γλυκό τσαμπί σταφύλι! Οι μαθητές της Α΄ τάξης κατασκεύασαν ένα πόστερ που τονίζει το σεβασμό στη διαφορετικότητα....



...κι άλλο ένα με το ίδιο μήνυμα, σε συνεργασία με τους μαθητές της Β΄ τάξης.


Οι μαθητές της Β΄ τάξης απεικόνισαν ό,τι τους εντυπωσίασε από το παραμύθι του ¨Ασπρου Κότσυφα και του Μαύρου Γλάρου¨.


                                         

      
Το ίδιο έκαναν και οι μαθητές της Γ' τάξης με μεγάλη επιτυχία! 

Επίσης, δουλεύοντας ομαδικά κατασκεύασαν  αυτή την αφίσα περί μοναδικότητας.
                                       
Η κατασκευή της Δ΄ τάξης



Οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης, αφού συγκέντρωσαν φωτογραφικό υλικό από διάφορα έντυπα, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν το παραπάνω πόστερ, ευαισθητοποιημένοι απέναντι στη διαφορετικότητα στο χώρο του αθλητισμού και συζητώντας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.




Φωτογραφικό υλικό 















Σχόλια